Rafael este noul solist al trupei Iris

0

 

Cântăreţul Rafael este noul solist al Iris, înlocuindu-l pe Toni Şeicărescu, după ce acesta a ales să se despartă amiabil de formaţie, a declarat agentul trupei, Dan Măciucă. „A fost o despărţire amiabilă. Noi de la început am căzut de acord să încercăm să convieţuim şi să mergem mai departe. În momentul acesta, considerăm că e mai bine să ne oprim”, a declarat, miercuri, impresarul trupei Iris, Dan Măciucă. El a mai menţionat că Rafael – care a făcut parte din Flash Band – a fost ales în rolul de solist al trupei Iris deoarece are „o voce şi o prezenţă scenică mai potrivite”. De asemenea, acesta a declarat că Toni Şeicărescu va fi invitat în continuare să cânte alături de formaţie, la diferite concerte.Prima apariţie a lui Rafael ca solist al trupei Iris va fi într-un concert care va avea loc pe 12 iulie, la Vama Veche.

Iris are în plan şi un turneu naţional, care va debuta pe 21 iulie şi va cuprinde zece oraşe.
Pe 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu a fost înlocuit în rolul de solist al trupei Iris de Toni Şeicărescu, potrivit unui anunţ postat pe site-ul oficial al formaţiei. Toni Şeicărescu este cunoscut pentru colaborarea sa cu formaţia Direcţia 5.
Decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa Iris i-a uimit pe membrii formaţiei, după cum a declarat, pe 28 august 2012, Nelu Dumitrescu. „Am rămas toţi surprinşi. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi şi ne-a spus că nu mai vrea să cânte”, a declarat atunci Nelu Dumitrescu. „A spus că în ţara asta nu se poate cânta aşa, că el are nevoie de bani mulţi şi că nu e mulţumit de ce câştigă”, a mai spus bateristul.
Nelu Dumitrescu a declarat că alegerea de a-l înlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Şeicărescu a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămaşi în trupă. „Toţi s-au gândit la el, pentru că este un fan Iris”, a spus Dumitrescu. „Iris nu este nici formaţia mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia”, a adăugat Nelu Dumitrescu.
Totodată, Nelu Dumitrescu a subliniat atunci faptul că era pentru a treia oară când Cristi Minculescu părăsea trupa Iris. În 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca să cânte cu o altă formaţie, Voltaj, dar s-a întors. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 1990, când Minculescu a plecat în Elveţia, dar a revenit în Iris.
Ultimul concert al trupei Iris cu Cristi Minculescu a avut loc pe 2 septembrie, în curtea Castelului Banffy din comuna clujeană Bonţida.
Pe de altă parte, Cristi Minculescu a declarat, pe 18 octombrie anul trecut, la emisiunea „CanCan TV”, că a părăsit Iris pentru că nu a mai găsit un numitor comun în ceea ce priveşte activitatea viitoare a trupei, dar şi pentru că efortul pe care trebuia să îl facă era mult prea mare raportat la partea financiară.
El a precizat că a fost nemulţumit că nu era protejat din punct de vedere financiar în urma perioadei în care a avut probleme de sănătate. În 2009, Cristi Minculescu a aflat că suferă de o boală ereditară – polichistică hepato-renală -, fapt pentru care a avut nevoie de un transplant de ficat. Atunci, soţia lui i-a donat o bucată din ficatul ei. Ulterior, Cristi Minculescu a anunţat că noua sa trupă se numeşte Lotus.

Categories: Comunicate media

Leave A Reply