Ischia, insula cu plaje spectaculoase

0

Isola d'IschiaIschia, insula cu plaje spectaculoase

Italia este fără doar și poate destinația de vacanță ce o voi alege în această vară. După câteva zile petrecute în superbul oras Milano, abia aștept să descopăr Insula Ischia, cunoscută ca și insulă de regenerare, a energiilor, frumuseții și istoriei.

Ischia este cea mai mare insulă din golful Napoli și este considerată a fi cea mai frumosă, deși Capri este cea faimoasă. Aproximativ 6 milioane de turiști vizitează anual insula pentru faimoasele sale centre wellness & spa, dar și pentru arhitectură, plaje și bucataria mediteraneană. Specialiștii în turism recomandă în această vară insula Ischia și pentru peisajele spectaculoase, având o combinație perfectă munte-mare, iar apele Mării Tireniene de un albastru special garantează un sejur ideal.

Insula tinereții veșnice”

În Ischia sunt 103 izvoare termale, 29 de bazine subterane și 67 de fumarole, valorificate în așa numitele grădini termale sau parcuri termale. Plină de flori și lămâi, portocali, rodii și măslini care cresc pe pantele scăldate de soarele generos al golfului Napoli, insula Ischia a fost supranumită Isola Verde (Insula Verde), iar faima sa de “refugiu” dedicat sănătății trupului și sufletului i-a adus și denumirea de “Insula tinereții veșnice”. Ischia este o insulă verde, cu vegetație luxuriantă, plină de flori și arbuști tropicali. De altfel, apoximativ 50% din patrimoniul european de specii de flori și arbuști se află în Ischia.

Negombo Therme SPA

Obiectivele turistice ale insulei

Ischia Porto și Ischia Ponte, două localități diferite, formează acum un singur oraș, cel mai mare din Ischia, situat în nord-estul insulei. Cele două “vedete” locale, Ischia Porto și Ischia Ponte sunt legate de promenada Via Roma și Corso Vittoria Colonna. Museo del Mare și biserica Santa Maria della Scala sunt două din atracțiile Ischia Ponte, apropiate de Castello Aragonese. Biserica Santa Maria della Scala, care a fost construită pe locul a două lăcașe de cult (din secolul al XIII-lea, respectiv din secolul al XVII-lea) se poate mândri cu Torre del Mare, clopotnița, fostul turn de observație construit in secolul al XV-lea. Chiesa di San Pietro, cu un minunat stil baroc și capelele sale semicirculare, este un alt punct de atracție turistică a Ischiei Porto, mai ales că e înconjurată de terase și gelaterii. Jumătatea de sud a insulei Ischia este mai rustică și mai sălbatică, cu un singur orășel, micul port de pescari Sant’Angelo, aflat la aproximativ 11 km sud de Ischia Porto. Umbrit de un promontoriu care se înalță, deasupra mării, “Torre di S. Angelo “- “Turnul Sf Angelo” este unul dintre cele mai frumoase locuri din Ischia.

Castello Aragonese

Plaje cu nisipi galben, fin

În apropiere de Sant Angelo se află vestita plajă Maronti cu nisip galben și fin și intrare lină în mare, lungă de 5 kilometri, vestitele izvoare fierbinți Fumarole (unde temperatura aburului poate atinge și 100o C), dar și micuța plajă Sant Angelo de-a lungul promotoriului Casa Piraților (Sant Angelo).

Eu am ales ofertele agenției Galaxy Travel (http://www.galaxytravel.ro): Preţul unui sejur de șapte nopţi începe de la 399 de euro/persoană cu demipensiune, cazare şi transport.

Din Ischia se pot organiza excursii zilnice spre Amalfi şi Sorento, Pompeii şi Vezuviu, Insula Capri şi Procida.

Barano d'Ischia Beache

Leave A Reply