Iordania, ţara minunilor – Jerash

0

Iordania m-a cucerit…cu fiecare loc vizitat, cu fiecare om intalnit si cu fiecare poveste auzita…Tocmai de aceea, ori de cate ori mi se va face dor, voi reciti si voi privi pozele pentru a ma reintoarce (fie si numai cu gandul) in aceasta vacanta de poveste….a mea si a minunatului grup cu care am fost…

Petra ramane fara doar si poate cea mai importanta atractie a Iordaniei, ea fiind urmata de Jerash…un oras antic cu o istorie de aproximativ 6500 de ani. Situat la numai 48 km de capitala Iordaniei, despre Jerash se stie ca este cel mai bine conservat oras roman din intreaga lume. In vizita prin orasul Jerash veti admira printre altele Coloana Corinthium, Arcul lui Hadrian, Hipodromul unde se tin zilnic spectacole cu gladiatori, legionari, care romane si tot arsenalul, Templul lui Zeus si Artemis, Forumul oval, inconjurat de colonade, Teatrul de Sud, Teatrul de Nord (Odeon) si doua bai.

In fiecare an, in Jerash se organizeza un festival ce transforma orasul antic intr-un eveniment cultural la care participa oameni din intreaga lume. In cadrul acestuia sunt dansuri folclorice, balet, concerte de muzica internationala, moderna si clasica.

Categories: JURNAL DE CALATORIE

Leave A Reply