India- legende, spiritualitate şi tradiţii

0

 

De la staţiunile montane acoperite cu zăpadă în munţii Himalaya, până la plajele aurii ale penisulei sudice, India oferă în orice anotimp posibilităţi variate de petrecere a concediului. În ţara noastră India este cunoscută ca o destinaţie spirituală intensă.
Delhi, Rajasthan, Uttaranchal, Uttar Pradesh, Punjab, Harzana, Himachal Pradesh, Jammu şi Kashmir formează regiunea nordică a Indiei. Aici se află pitorescul muntos Himalaya, apele sfinte ale Gangelui şi cele mai importante locuri de pelerinaj, dar şi Taj Mahalu-ul, simbolul dragostei eterne şi o bijuterie arhitecturală pe care Shah Jahan l-a construit pentru iubita lui soţie.

IB-05

 

Triunghiul Auriu al Indiei
Capitala Indiei, Delhi este un oraş al contrastelor cu pieţe vii şi colorate dar şi cele mai luxoase hoteluri de nivel internaţional. Aici se poate vizita cea mai veche moschee a Indiei şi Coloana Victoriei, Qutub Minar, înaltă de 70 de metri. Delhi, Agra, oraşul unde se află Taj Mahalu-ul, şi Jaipur sunt cele trei oraşe ce formează vestitul Triunghi de Aur. Agra se află la o distanţă de 200 de km de Delhi. Pe lângă celebrul Taj Mahal, considerat cel mai frumos edificiu din lume, Fortul Roşu merită, de asemenea vizitat. Aici se află Moti Masjid, Moscheea Perlă, una dintre cele mai frumoase moschei din lume. Jaipur, capitala Rajasthan-ului se află la o distanţă de 230 de km de Delhi şi este numit “oraşul roz” ce se reflectă prin cetăţile şi palatele lui dar şi prin casele vopsite în roz.

 

 

Taj Mahal

 

 

 

 

 

 

Trenul legendar al maharajahilor
Fie că alegeţi un sejur, fie un circuit în India este recomadat să vă planificaţi şi câteva zile pentru o plimbare cu trenul din care puteţi admira ţinuturile Rajasthanului prin fereastra “Palatului pe roţi”. Pe lângă transport, pensiune completă în preţul biletului intră şi plimbări pe cai, cămile sau plimbări cu barca.

 

Inima spirituală a Indiei, capital zeului Shiva
Când vine vorba de spiritualitate, Varanasi este cel mai vechi loc de pelerinaj hindus. Este considerat IT-12“oraşul care este o rugăciune” iar hinduismul mistic se resimte peste tot. Aici, încă din zorii zilei, pelerinii se roagă evlavioşi pe scările ce duc până la malul Gangelui. Femeile se scaldă discret, fiind îmbrăcate în sari-uri strălucitoare. Tot aici, hinduşii tradiţionalişti îşi petrec ultimele zile într-un ashram (loc de rugăciune şi regăsire), unde interpretează cântece sfinte şi se căieşte pentru păcate. Hinduşii consider Varanasi ca fiind capital zeului Shiva.

 

 

 

Shopping în Agra
Îndemânările meşteşugarilor din Agra sunt foarte cunoscute. Cutiile de ţigări şi souvenirurile din marmură în forma Taj Mahalului, figurinele din lemn de teak, marmura decorată, covoarele, păturile din bumbac, mătasea neagră brodată cu aur şi argint sunt cele mai căutate.

IT-05

India este poarta de intrare spre religie artă şi filozofie şi Gangele-izvorul veşnic pentru hrana pământească şi spirituală.

Categories: JURNAL DE CALATORIE

Leave A Reply